Ga naar de inhoud

Veluwonen kan terugkijken op een intensief 2022 waarin we te maken kregen met veel zaken. Er is een tekort aan huizen, de prijzen stijgen, de urgentie om te verduurzamen is hoog, er heerst energiearmoede en er is een tekort aan arbeidskrachten in zo ongeveer de elke sector. Toch wisten we 2022 goed af te sluiten. Met dank aan de goede basis die we in voorgaande jaren legden.

We maakten een mooi jaar door en hebben veel bereikt. Dat blijkt ook wel uit het KWH onderzoek: onze huurders gaven ons hele hoge cijfers (8+) waarmee we een plaats kregen in categorie A in de Aedes benchmark. Natuurlijk zijn we blij met dat resultaat, en we zijn er vooral blij mee omdat de ervaring van onze huurders erg belangrijk is voor ons. En dan is het mooi om te zien dat onze bedoeling om onze huurders een fijn huis te geven waar zij een thuis van kunnen maken, ook zo wordt gevoeld.

We werkten in 2022 weer aan prachtige projecten. Zo zijn er 5 woningen opgeleverd aan de Savornin Lohmanstraat in Brummen. Aan de Wethouder Giermanstraat in Brummen bouwen we aan 25 nieuwe huizen, die in 2023 worden opgeleverd. De bouw is ook begonnen aan de Domineeskamp in Hall, waar 6 nieuwe huizen verrijzen op een plek waar er voorheen 4 stonden. Tolzicht in Brummen heeft een grote opknapbeurt gehad, is verbouwd en intern uitgebreid met 7 zorgappartementen. In Beekbergen zijn 45 woningen gerenoveerd en verduurzaamd. In Eerbeek start een grootschalige verduurzaming van de wijk Noorderenk. Het gaat om 220 huizen.

We zijn trots dat wij er met elkaar voor mogen zorgen dat mensen een fijn thuis kunnen maken van hun huis. Want daar doen we het voor!

Lees het hele jaarverslag hier

lees ons korte jaarverschil hier