Met spoed een huis nodig

Zoekt u met spoed een huurhuis? Reageer dan op lotingwoningen. Heeft u vanwege sociale, medische of financiële redenen dringend een huis nodig? Neem dan contact met ons op.

Loting
Lotingwoningen herkent u aan het lotingwoning-label in de advertentie. Minimaal 10% van de aangeboden huizen bij Woonkeus Stedendriehoek verloten we onder ‘spoedzoekers’. Iedereen die reageert op het huis heeft gelijke kansen. Het maakt dus niet uit hoeveel inschrijfduur u heeft opgebouwd. Kijk voor meer informatie op de website van Woonkeus Stedendriehoek.

Let op: Als u een lotingwoning krijgt aangeboden dan mag u die niet weigeren. Als u dat wel doet dan kunt u 3 maanden niet reageren op het woningaanbod.

Urgentie
Heeft u vanwege sociale, medische of financiële redenen dringend een huis nodig? Dan is het mogelijk om urgentie aan te vragen. Als een woningzoekende voorrang krijgt, moeten andere woningzoekenden langer wachten op een huis. U krijgt daarom alleen in uitzonderlijke en dringende situaties een urgentieverklaring Meer informatie vindt u hier.

Gesprek
Denkt u dat in aanmerking komt voor urgentie? Neem dan contact op met Veluwonen. Wij maken dan een afspraak met u. Tijdens dit gesprek schatten we in of u kans maakt op urgentie. Is dat zo? Dan sturen wij de urgentieaanvraag door naar de urgentiemedewerker. Het aanvragen van urgentie kost € 30.

Urgentiecommissie
De regionale urgentiecommissie beoordeelt de urgentieverzoeken. Als u urgentie krijgt, dan is deze vier maanden geldig. In die tijd kunt u met voorrang reageren op het woningaanbod.