Zelf klussen?

Woont u in een huis van Veluwonen? En wilt u iets verbouwen aan uw huis? Dat kan, maar vraag dan wel om toestemming van Veluwonen.

Stap 1

- bepaal eerst of u uw verbouwing/klus moet aanvragen of moet melden. Lees meer...

- kijk of u wel of niet een aanvraag (of melding) moet indienen bij Veluwonen voor uw verbouwing.

Stap 2:

- moet u een aanvraag indienen? Vul dan het klusformulier in.

- moet u een melding indienen? Stuur ons een email of brief waarin u de verbouwing meldt.

Stap 3: stuur het klusformulier met bouwtekeningen en -aanvraag naar Veluwonen.

Stap 4: onze technisch medewerker gaat bekijken of uw aanvraag volledig is.

Stap 5: onze technisch medewerker maakt een afspraak met u om te overleggen over uw plannen. Hij kan u ook tips geven. Verder vertelt hij u of uw verbouwing eventueel in aanmerking komt voor een vergoeding (als u verhuist).

Stap 6: u krijgt binnen twee weken een brief waarin staat of u toestemming krijgt (of niet). Ook staat in deze brief onder welke voorwaarden u toestemming krijgt.

Stap 7: krijgt u toestemming? Dan kunt u starten met klussen!

Stap 8: bent u klaar met de verbouwing? Maak dan een afspraak met de technisch medewerker van Veluwonen. Hij komt langs om even te kijken.

Stap 9: is uw verbouwing goedgekeurd door Veluwonen? Dan heeft u in sommige gevallen recht op een vergoeding als u verhuist. U krijgt hierover een brief van ons.

Stap 10: Gaat u verhuizen? Maak dan een afspraak met Veluwonen. We komen langs om te kijken naar de verbouwing. Is de verbouwing goed onderhouden en in goede staat? Dan krijg u de afgesproken vergoeding.


Veel succes met uw klus!