Zelf klussen

Uw huis naar uw eigen smaak inrichten? Uw huis zo aanpassen dat het uw thuis is? Wij vinden dat prima!

Veel mensen denken dat je aan een huurhuis niets naar eigen wens mag veranderen. Dat is bij Veluwonen gelukkig al lang verleden tijd.

Aan verandering toe
Iedereen wil graag een huis waarin hij zich thuis voelt. Sommige veranderingen zijn echt verbeteringen van het huis. Zoals een vaste trap naar de zolder, een tweede toilet of een dakraam. Wanneer u een echte verbetering aanbrengt en u daarna verhuist, vinden wij dat u in aanmerking komt voor een financiële vergoeding. De verandering moet uiteraard wel voldoen aan onze kwaliteitseisen en goed onderhouden zijn. Onze technisch consulenten geven u graag meer uitleg over deze regeling.

Voor het klussen 
Veluwonen moet in haar werk rekening houden met veel mensen en net zoveel wensen. 

Graag geven we u zoveel mogelijk de vrijheid om van uw huis uw thuis te maken. Tegelijkertijd wil Veluwonen dat de woningen voor toekomstige huurders kwalitatief goed en aantrekkelijk blijven. Het is goed, voordat u begint, onze technisch consulent in te schakelen. Zij kunnen dan met u bespreken welke kwaliteitseisen Veluwonen vraagt. En u adviseren over bijvoorbeeld vergunningen, bouwtechnische en onderhoudstechnische eisen, het gebruik van deugdelijke materialen en het werken met erkende installateurs in verband met veiligheidsaspecten.

Een laatste aandachtspunt is het onderhoud. Alles wat u verandert in uw woning, onderhoudt u zelf. Is een door u aangebrachte verandering toe aan vervanging? Dan regelt u dat ook zelf, maar horen wij dat wel graag!

Verhuizen, en dan?
Op het moment dat u gaat verhuizen, neemt u contact met ons op. Als u veranderingen in uw huis heeft aangebracht, zal onze technisch consulent de gemaakte afspraken nog even met u doornemen. De vergoeding bepalen wij op dat moment.

Dit zijn de mogelijkheden:

  • Veluwonen accepteert bij een verhuizing de verandering en beschouwt deze dan als een standaard ‘onderdeel’ van de woning. Veluwonen onderhoudt deze verandering en wanneer nodig ook vervangen.
  • De verandering mag in de woning blijven, maar  Veluwonen voert hieraan geen onderhoud uit. Wij maken met de nieuwe huurder daarover een afspraak.
  • U maakt de verandering ongedaan, behalve wanneer de nieuwe huurder deze van u overneemt.
  • U moet de verandering verwijderen.  Dit laatste is natuurlijk heel vervelend. Als u ons vroeg bij uw plannen betrekt, valt dit niet te verwachten!

Advies nodig?
De technisch consulenten van Veluwonen  adviseren u graag  als u gaat klussen in uw huis. Neem, voordat u start met de werkzaamheden, contact met ons op. En vul het aanvraagformulier onderaan deze pagina vast in.