Ga naar de inhoud

Wilt u de huur opzeggen omdat u bijvoorbeeld gaat verhuizen? Vul dan dit formulier in.
Als we uw opzegging hebben gekregen, krijgt u van ons een bevestigingsbrief. Wij maken daarna met u een afspraak om voordat u verhuist samen het huis te bekijken.

Wanneer kunt u de huur opzeggen?
U kunt de huur op iedere werkdag opzeggen.

U heeft een opzegtermijn van tenminste één maand. Een voorbeeld: u wilt de huur op 4 oktober stoppen. Dan moet u ons voor 4 september het huuropzeggingsformulier sturen.

Valt uw einddatum in het weekend of op een feestdag? Dan nemen we de eerste werkdag na de oorspronkelijke einddatum.

Tip

Wij raden u aan ruim van te voren de huur op te zeggen. Daardoor is de kans groter dat er snel een nieuwe huurder is, waarmee u overname van bijvoorbeeld gordijnrails kunt regelen. Ook heeft u zo meer tijd om eventuele werkzaamheden (die u zelf uit moet voeren) op tijd klaar te hebben.

Samen het huis bekijken

Een technisch consultent van Veluwonen komt bij u langs. Samen met hem bespreekt u hoe u uw huis het beste kunt opleveren. Maak hiervoor gebruik van deze handige checklist hoe laat u het huis achter.

Met de technisch consulent kunt u ook overleggen wat de nieuwe huurders eventueel kunnen overnemen. Sommige wijzigingen aan het huis, die wij niet willen overnemen, kunnen onder bepaalde voorwaarden wel door de volgende huurder worden overgenomen.

De technisch consulent legt alles vast in zijn computer en u krijgt van ons hierover en mail of brief. Daarin leest u welke kosten wij bij u in rekening brengen als u het huis niet oplevert zoals u met de technisch consulent afsprak.

De nieuwe huurder aan wie wij uw huis aanbieden, kan u vragen het huis te mogen bekijken. Wij vinden het fijn als u hieraan wilt meewerken.

Uw huis opleveren voor verhuizing

Tijdens de laatste dag dat u het huis huurt, loopt u samen met de technisch consulent nog 1x door uw oude huis. Samen controleert u of het huis voldoet aan de afspraken die u heeft gemaakt over hoe u het huis achterlaat.

De sleutels levert u daarna in bij de technisch consulent. U hoeft niet zelf de sleutels aan de nieuwe huurder te geven.

Heeft u extra tijd nodig om uw huis goed op te leveren of heeft u nog geen afspraken over overname kunnen maken? Neemt u dan zo vroeg mogelijk contact op met de technisch consulent. U kunt dan samen een afspraak maken.

Als uw huis op de einddatum nog niet in orde is, dan kan de technisch consulent u nog enkele dagen de tijd geven om het huis alsnog in orde te maken.

​Adreswijziging

Het is belangrijk dat u uw adreswijziging binnen vijf dagen na uw verhuizing doorgeeft aan de afdeling Burgerzaken van de gemeente waarin u gaat wonen (legitimatiebewijs meenemen).

​Water, elektra en gas

U moet zelf de meterstanden van gas en elektra aan uw energieleverancier doorgeven. De meterstand van het water geeft u door aan Vitens (www.vitens.nl) of op telefoonnummer 0900 06 50. De technisch consulent helpt u tijdens de eindinspectie met de opname van de meterstanden.

Huuropzegging garage of pakeerplaats?

Wilt u de huur van uw garage of parkeerplaats opzeggen? Gebruik dan dit formulier. LET OP!: u heeft een opzegtermijn van een maand. 

​Telefoon- en kabelaansluiting

De verhuizing of afmelding van uw telefoon- en kabelaansluiting moet u zelf regelen met uw leverancier.