Huurtoeslag

Is uw huur te hoog in verhouding met uw inkomen? Misschien kunt u dan huurtoeslag. Huurtoeslag is een financiële bijdrage van de overheid.  Of u huurtoeslag krijgt hangt af van:

  • uw leeftijd;
  • uw inkomen en/of uw vermogen;
  • de samenstelling van uw huishouden;
  • de hoogte van de huur van uw huis.

Wel of geen toeslag?
Krijgt u (nog) geen huurtoeslag? Misschien heeft u hier wel recht op. Vanaf 2020 zijn de regels voor de huurtoeslag veranderd. Hierdoor kan het zijn dat u per 2020 wel recht heeft op huurtoeslag. Wilt u weten of dit voor u mogelijk is? Doe dan een proefberekening op www.toeslagen.nl/huurtoeslag

Als u uw aanvraag heeft ingediend, bekijkt de Belastingdienst of u voor de toeslag in aanmerking komt. U krijgt van hen een overzicht, waarop het bedrag staat dat u het komende jaar aan huurtoeslag zult ontvangen. Dit is de zogenaamde voorschotbeschikking. LET OP: u kunt huurtoeslag over 2020 nog terugkrijgen. Vraag het voor 1 september 2021 aan.

De eerste maandelijkse betaling krijgt u meestal binnen 8 weken nadat de Belastingdienst uw ingevulde aanvraag heeft gekregen. 

Huurtoeslag op uw eigen rekening
U betaalt ons de hele maandhuur en de huurtoeslag ontvangt u van de Belastingdienst op uw eigen bankrekening. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Belastingdienst:

Houd uw BSN (burgerservicenummer) bij de hand. Dat wil de Belastingdienst weten.

Heeft u recht op huurtoeslag? Klik hier

Bespaar € 500,-

Misschien laat u geld liggen waar u wel recht op heeft. De bespaarexpert van de VoorzieningenWijzer zoekt het samen met u uit. Lees meer!