Jaarverslagen

Dit is het eerste jaarverslag van Veluwonen. Op 31 december 2016 fuseerden Woningstichting Brummen en Sprengenland Wonen namelijk tot een nieuwe corporatie. Vooral het eerste half jaar stond in het teken van onze geboorte en tegelijkertijd ons eeuwfeest. Op 30 juni vierden we dat samen met huurders en belanghouders. We kijken er met heel veel plezier op terug.   

Ultramodern wonen in huizen uit de jaren-40

We renoveerden ook vier van onze oudste huizen in de Eerbeekse Enk naar NOM-woningen. De huizen behielden hun authentieke uitstraling, maar bieden tegelijkertijd ultramodern comfort voor een zeer betaalbare huur. Voor 1.150 huurders verlaagden we de huur. De overige 2.600 huurders kregen een huurverhoging van maximaal 0,3%, gelijk aan de inflatie. Huurdersorganisatie Samen Eén was hier zeer over te spreken, hoewel ze vonden dat we voor sommige groepen huurders nog een stapje extra hadden mogen zetten.  

16 nieuwe huizen

Tot onze grote vreugde konden we eindelijk aan de gang in de Eerbeekse Enk. We sloopten de eerste 20 huizen en bouwden 12 huurhuizen terug. Bouwbedrijf Nikkels voegde daar acht koopwoningen aan toe. Ook in Uddel leverden we weer vier huizen op in het project Aardhuus. We zijn daar nu bijna klaar. In Hoenderloo sloopten we acht oude huizen. Begin 2018 konden de oude huurders terugkeren in een nieuw huis.

3.484 reparaties en nog veel meer!

En zoals altijd ging het gewone en dus belangrijkste werk gewoon door. We verkochten 23 huizen, voerden 3.484 reparatieverzoeken uit, begroetten 229 nieuwe huurders, waarvan er 156 in aanmerking komen voor huurtoeslag. We verwelkomden 51 nieuwe statushouders in 12 huizen.

We sloten acht nieuwe buitenkanscontracten af om problemen te voorkomen en sloten met negen huurders een laatste kanscontract af om uitzetting te vermijden. Helaas moesten we toch nog drie keer een woning ontruimen. We schakelden 12 keer buurtbemiddeling in. We gaven bijna € 6 miljoen uit aan onderhoud. Ondertussen blijven we financieel kerngezond en ook in de toekomst willen wij onze huurders een fijn, comfortabel, duurzaam en betaalbaar thuis bieden.

Lees hier meer in onze infografic!