Jaarverslagen

Ook in 2019 hadden we weer mooi huiswerk. We werkten aan mooi en liefdevol wonen, met aandacht voor onze huurders en de eigenheid van hun dorpen. Het allerbelangrijkste vinden we namelijk dat onze 4.000 huurders fijn en betaalbaar wonen. Het afgelopen jaar renoveerden we daarom zo’n 100 huizen naar energielabel A. Verder leverden we 24 mooie en duurzame huizen op in Brummen en Uddel. Feest was het in de Eerbeekse Enk waar we, na jaren van stil- en leegstand, 28 nieuwe huurhuizen konden gaan bouwen. En we bereidden ook nog eens de bouw voor van 50 nieuwe huizen in Brummen en Hall. Bovendien stonden in 2019 de zonnepanelen op onze agenda. We maakten plannen zodat we tussen 2020-2023 zo’n 1.100 huizen van panelen kunnen voorzien.

We staan graag dichtbij bij onze huurders en midden in de samenleving van onze dorpen. We maakten daarom in 2019 steeds meer contact met dorpsraden, buurtcommissies en overheden. En dat werkte goed. Zo merkten we dat jongeren het moeilijk vinden een (huur)huis te vinden. Ook hoorden we verhalen van senioren die niet meer fijn woonden in hun huis. Allemaal signalen waar we in 2019 (en 2020) mee aan de slag gingen.

Ook scherpten we onze missie en visie verder aan en schreven in de ‘Verhalen van Veluwonen’ over onze richting voor de komende jaren. Daarnaast stippelden we onze route uit en vertaalden die naar een ondernemingsplan: ‘Van huis uit’. Deze stellen we in het voorjaar van 2020 vast.

Wat een jaar was 2019: vol met mooi huiswerk, bijzondere verhalen en goede contacten. En niet te vergeten: een uitstekend verlopen visitatie waarvan we in de eerste helft van 2020 de resultaten presenteren.

Lees ons verkort jaarverslag met kerncijfers hier!