Opening 't Volmolenhofje

19 april 2021 Afgelopen zaterdag opende Noël Alberts samen met Marco de Wilde (directeur Veluwonen) ’t Volmolenhofje in Eerbeek. Noël is leerling van basisschool De Enk en heeft de naam van deze tuin bedacht.

Belevingstuin
’t Volmolenhofje is de nieuwe belevingstuin in het hartje van de nieuwgebouwde Eerbeekse Enk. Bewoners van de wijk hebben met het verjaardagsgeld van Veluwonen ervoor gekozen om deze tuin aan te leggen. Het geld kreeg Veluwonen voor haar 100-jarig bestaan.

Lekker actief
In de tuin is een speelplaats waar kinderen actief aan de slag kunnen. Er is ook een monumentje te vinden gemaakt van sloopmateriaal uit de oude, afgebroken huizen en natuurlijk picknicktafels en een fijn bankje. Ook een insectenhotel, zwerfkeien en wilde bloementuin ontbreken niet. De tuin is van en voor bewoners en de Stichting ’t Volmolenhofje zorgt voor beheer en onderhoud.

Sponsoren bedankt!
Heel veel mensen hebben gratis hun tijd, energie, kennis en materiaal ingezet om deze tuin te verwezenlijken. Met dank aan de St. ’t Volmolenhofje, Ad Hoc Beheer, Basisschool De Enk, Claassen Hoveniers, Dorpsraad Eerbeek Hall, Hoveniersbedrijf Gebr. Rijneveld, Gemeente Brummen, Bouwservice Hol, Imkervereniging Eensgezindheid Eerbeek, IVN Eerbeek, Saxion hogescholen, Mayr Melnhof Karton, Voorkomleegstand en Zweersbouw.