Het achterpadenparadijs

Begin 2021 is Veluwonen gestart met het project ‘Het achterpadenparadijs’. Sommige achterpaden in onze dorpen en buurten zijn schoon, netjes en veilig. Maar er zijn helaas ook achterpaden waar u liever niet loopt.

Veluwonen wil graag dat u fijn woont. En vandaar dat we in 2021 meer aandacht hebben voor de achterpaden. We starten in Uddel waar we in februari 2021 alle achterpaden hebben bekeken. We weten nu waar het goed gaat en waar het minder goed gaat.

We beginnen in elk dorp met een eigen schouw van de achterpaden. Dat doet onze stagiaire Job. Daarna gaan we samen met een dorpsraad, bewonersvereniging of huurder de paden bekijken. Daarop volgt een online bijeenkomst met iedereen uit het dorp die wil meepraten. En vervolgens zoeken we samen naar oplossingen. Zodat we straks allemaal weer zonder zorgen door onze achterpaden kunnen lopen.

Wie werken mee?
Job Aleven (stagiaire) en Arlin Wernicke van Veluwonen doen dit project met hulp van Mark en Nanneke van het bureau Smee Advies.

Wanneer is uw dorp aan de beurt?
In het voorjaar van 2021 starten we met Uddel. Daarna volgen Laag-Soeren en Loenen. Andere dorpen volgen in 2022/2023 Lees de hele planning hier.

Vragen?
Mail dan naar achterpaden-at-veluwonen.nl

Actuele data

  • 29 maart 2021 van 15.00 - 17.30 uur: de voorzitter van de dorpsraad, Bartus Vos, Veluwonen en Smee advies lopen door Uddel om achterpaden te bekijken.
  • 8 april 2021 om 19.30 uur: een online bijeenkomst voor alle huurders en woningeigenaren over achterpaden in Uddel. Lees hier de uitnodiging.

Wie werken aan dit project?

Stagiaire Job Aleven

Arlin Wernicke, consulent leefbaarheid & participatie