Veluwonen en Startblock realiseren flexwoningen in Eerbeek

Op de foto v.l.n.r.: Tony Mol directeur Startblock en Vincent Buitenhuis directeur-bestuurder Veluwonen ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Onlangs is de samenwerkingsovereenkomst met Startblock getekend voor de realisatie van 16 flexwoningen aan De Veldkant in Eerbeek. Directeur Tony Mol tekende namens Startblock en directeur Vincent Buitenhuis namens Veluwonen. Oplevering van de woningen is voorzien in mei 2024. 
 
16 flexwoningen voor starters en spoedzoekers  
Vincent Buitenhuis is blij dat er in mei 2024, 16 nieuwe huizen in Eerbeek bij komen om te kunnen verhuren.“ Dit geeft de woningzoekenden die bij ons staan ingeschreven meer kans op een eigen thuis. Deze circulaire, duurzame én betaalbare flexwoningen bouwt Startblock in zijn fabriek in Emmeloord. Ze worden binnen een korte periode opgeleverd en zijn bestemd voor mensen die dringend op zoek zijn naar een woning. Zo helpen we starters op de woningmarkt, met name jongeren uit de gemeente Brummen en mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning.” De flexwoningen worden geplaatst aan De Veldkant in Eerbeek, voor een periode van maximaal 10 jaar. Daarna krijgen de woningen een permanente bestemming op een andere plek in de gemeente Brummen.  

Duurzaam en circulair bouwen en wonen  
Ook Tony Mol is trots op de samenwerking met Veluwonen. “ Met deze overeenkomst gaat Startblock nu de eerste flexwoningen plaatsen in Gelderland. Onze fabrieksmatig gebouwde woningen verkleinen het woningtekort. We focussen ons op de essentie van bouwen en wonen, waarbij duurzaamheid en circulariteit speerpunten zijn. Zo willen we zo veel mogelijk woningzoekenden een woning bieden, zonder de toekomst op welk vlak dan ook in de weg te zitten.”