Buurt maken - oog voor elkaar!

 

Niets is zo belangrijk als je thuis. We willen niet alleen dat onze huurders fijn wonen in hun huis, we zetten ons ook in voor de buurt waarin dat huis staat. De ideale buurt betekent voor iedereen iets anders. Maar een plek waar je jezelf kunt zijn en je veilig voelt, willen we allemaal. Daarom houdt ons werk niet op bij de bakstenen en het huurcontract. Veluwonen zet zich ook in voor een fijne woonomgeving.

Noaberschap
We willen graag samenwerken met bewoners en organisaties in de dorpen voor ‘noaberschap’: het gemeenschapsgevoel, want uiteindelijk gaat het om gezien en gehoord worden en je ergens thuis voelen. Dit zit ‘m vooral in het contact met de (directe) buren: elkaar gedag zeggen, een praatje maken, in de gaten houden of het goed gaat met de ander en bij elkaar aan kunnen bellen als er iets is. En daar dragen we graag aan bij. Daarom gaan we samen met Welzijn Brummen de buurt in om op zoek te gaan naar verbindingen in de buurt: de buurman speelt gitaar en in een straat verderop is binnenkort een buurtfeestje. Eén en één is twee. Zo leer je niet alleen mensen kennen, maar creëer je ook een maatschappelijke beweging in de buurt.

Buurtactiviteit
Wilt u een activiteit in uw buurt organiseren, maar weet u niet waar u moet beginnen en wie er in uw buurt wil meehelpen? We denken graag met u mee.
Wij kunnen u helpen met het beschikbaar stellen van materialen voor uw activiteit, zoals bijvoorbeeld een buurtfeestje en wij helpen graag bij het organiseren van het gezamenlijk onderhoud van de achterpaden.

Uw contactpersoon
Wilt u iets organiseren in uw buurt? Mooi! U kunt dan contact met ons opnemen via telefoonnummer 0313-659023 of via de mail: welkom-at-veluwonen.nl.