Zet 'm op 60

Wist u dat u gas (en dus geld) bespaart als de temperatuur van uw CV-ketel op 60 graden staat? Dit scheelt +/- 10-15% gas. En dat is mooi meegenomen.

Wat gaat er gebeuren?
Veluwonen gaat van oktober t/m januari 2023 heel veel CV-ketels op 60 graden zetten. Dit gebeurt professioneel door de vakmannen van de installatiebedrijven Ravenshorst en Feenstra.

Wat moet u doen?
Wilt u altublieft uw CV zelf niet aanpassen? Dat doet de installateur voor u. U hoeft dus zelf niets te doen.

Hoe werkt het?

Stap 1: u krijgt een kaart van Veluwonen waarop staat wanneer de installateur in uw straat/wijk/dorp komt.

Stap 2: de installateur belt bij iedereen aan.

Stap 3a: ben u thuis? Dan kan de installateur gelijk de CV-ketel op 60 graden zetten. Dit kost weinig tijd en is gratis.

Stap 3b: bent u niet thuis? Dan krijgt u een informatiekaart in de brievenbus en kunt u zelf een afspraak maken met de installateur.

Niet elk huis is geschikt
Heeft u geen kaart gekregen of kwam de installateur niet bij u aan de deur? Dan kan uw CV-ketel niet naar 60 graden. Waarom niet?:

  • omdat uw huis binnen nu en 10 jaar een flinke opknapbeurt krijgt en goed geisoleerd wordt. Daarna zetten we ook uw CV-ketel op 60 graden;
  • omdat uw huis niet goed genoeg geisoleerd is. Als we de temperatuur van de CV-ketel zouden verlagen, dan krijgt u het te koud. U kunt natuurlijk altijd met de thermostaat zelf de CV lager zetten zodat u minder gas gebruikt.

Meer weten?
Bel ons op (0313) 65 90 23.

 

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

U hoeft uw CV-ketel niet zelf op 60 graden te zetten. De installateur belt bij u thuis aan en zal uw CV gratis op 60 zetten.

Een professionele installateur van de Firma Ravenshorst of de Firma Feenstra doen dit gratis voor u. U hoeft zelf niets te doen.

Nee, onze installateurs doen dit voor u. Zo weet u zeker dat uw CV-ketel goed afgesteld is. En het is helemaal gratis.

Nee, u hoeft zelf niets te doen. Wilt u alstublieft niet zelf aan uw CV-ketel zitten.

CV-ketel niet op 60 graden?

Uw CV-ketel kan wel op 60 graden, maar dat doen we niet. Waarom niet? Omdat u dan het echt te koud krijgt in huis. Uw woont in een ouder, minder goed geisoleerd huis en dan is het echt verstandig om uw CV-ketel op 80 graden te houden.

Heeft u geen kaart in de brievenbus gehad? Dan wordt uw CV-ketel niet op 60 graden gezet. Waarom niet? Omdat u dan het echt te koud krijgt in huis. Uw woont in een ouder, minder goed geisoleerd huis en dan is het echt verstandig om uw CV-ketel op 80 graden te houden.

Nee, u bent niet verplicht uw CV-ketel op 60 graden te laten zetten. We raden het u wel aan. En als u later alsnog uw CV op 60 wilt hebben, dan kan dit als u dit zelf betaalt.

Niet thuis?

Als u niet thuis was, dan heeft u een niet-thuis kaart in de brievenbus gehad. Hierop leest u hoe u zelf makkelijk en snel een afspraak maakt met de installateur. Hij komt daarna graag langs om alsnog uw CV-ketel op 60 graden te zetten.

Planning

U heeft een kaart in de brievenbus gekregen. Hierop staat wanneer de installateur tussen oktober 2022 en januari 2023 in uw straat/buurt is.

Hij belt dan bij iedereen aan en kan gelijk de CV op 60 zetten. Dit kost weinig tijd en is gratis.

Bent u die dag niet thuis? Dan krijgt u een kaart in de brievenbus en kunt u zelf een afspraak maken. Dan komt de installateur later bij u thuis langs.

 

Deze actie is mogelijk gemaakt door de gemeente Brummen.

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Gasbesparing van +/- 10-15%
  • Gewoon warm water voor het douchen
  • Gratis
  • Kost weinig tijd

Nadelen

  • Het duurt langer voordat uw CV warm is, bijvoorbeeld van 15 naar 20 graden
  • De radiatoren worden minder heet en hierdoor krijgt u minder stralingswarmte

Najaar 2022: kaart in de brievenbus

Voordelen

U bespaart +/- 10-15% gas per jaar.

Dit is helemaal gratis en betaald door de gemeente Brummen.

Uw CV-ketel op 60 graden zetten kost weinig tijd. U hoeft zeker geen morgen thuis te blijven. Natuurlijk moet u wel thuis zijn om de installateur binnen te laten.

Ja, u krijgt genoeg warm water voor douchen en voor de keuken. Het gaat om de verlaging van de temperatuur van het water voor de verwarming.

Installateurs

Installateurs van de Firma Ravenhorst of de Firma Feenstra.