Nieuwbouw Giermanstraat

Donderdag 16 maart was het feest aan de Wethouder Giermanstraat in Brummen. Veluwonen verving 25 oude huizen door 25 nieuwe. Dijkhof Bouw uit Klarenbeek bouwde een mix van eengezinswoningen en huizen voor één tot twee personen. Een deel van de oorspronkelijke bewoners keerde na twee jaar terug naar de Wethouder Giermanstraat. Om te vieren dat de huizen klaar zijn, onthulde wethouder Ingrid Timmer samen met bewoners een kunstwerk boven de poortwoning.

In het najaar van 2021 startte de sloop van de oude huizen. De huizen waren gebouwd in de jaren 50 en de technische staat van de huizen was niet meer van deze tijd. Renoveren was geen oplossing. Een deel van de bewoners is definitief verhuisd naar een andere huur- of koopwoning in Brummen. Vijf huurders zijn sinds een paar weken weer terug op de Wethouder Giermanstraat. In een gloednieuw en duurzaam huis.

Gevelornament
Een aantal authentieke elementen van de oude huizen is terug te vinden in de nieuwbouw, zoals de poortwoning. Boven de poort onthulden bewoners samen met wethouder Ingrid Timmer een gevelornament, gemaakt door Ela Venbroek van Atelier Ela uit Deventer. Het kunstwerk, een stevig gewortelde boom, staat symbool voor geborgenheid, zowel warmte als verkoeling.

Video's: Wim Jans, Brummen