Zwaluwtil voor Hall

07-05-2021 In Hall werd op 30 april deze nieuwe zwaluwtil officieel geopend door Evie Holtslag en wethouder Ine van Burgsteden van de gemeente Brummen.

Het idee voor een huiszwaluwtil ontstond in 2019 in het hoofd van dorpsraad-lid Mark Holtslag. De huiszwaluwkolonie heeft het namelijk moeilijk in Hall. De dorpsraad zocht naar co-financiering en Veluwonen zocht natuurcompensatie doordat we huizen in Hall gaan vervangen en zwaluwen dan hun nestgelegenheid verliezen.

De gemeente heeft de locatie mogelijk gemaakt en Veluwonen zorgde voor het grootste gedeelte van de financiering. De Dorpsraad zorgde voor de planning en organisatie en verstrekte het laatste stuk van de financiering.

De til zelf is gemaakt door ketentechniek Apeldoorn, onderdeel van Riwis Zorg & Welzijn. De paal komt van Metaaltechniek Brummen en het informatiebord maakte Hilarius uit Brummen. De fundering is geplaatst door bouwservice Hol uit Eerbeek en het totaal van paal met til is uiteindelijk geplaatst door Anton Stevens grondwerk & dienstverlening. Iedereen bedankt voor deze mooie samenwerking!