Tolzicht en Tolhuys feestelijk geopend

Na een lange periode van verbouwen was het dan zover; een feestelijke en officiële opening van woonzorglocatie Tolzicht en de zelfstandige appartementen van Tolhuys. Afgelopen maanden zijn Tolzicht en Tolhuys omgetoverd tot een modern woongebouw met een prettige en warme uitstraling en klaar voor de toekomst. Het is een fijne plek om te wonen en te werken. Bewoners zijn enthousiast en blij met het resultaat! Riwis Zorg & Welzijn, Zorggroep Apeldoorn, Veluwonen en aannemer Trebbe werkten hier nauw in samen.

Werkzaamheden uitvoeren in een bewoonde situatie vraagt altijd iets extra's. Ondanks alle aandacht voor de zorg en de bewoners, was het voor hen ingrijpend. De overlast viel niet altijd mee. Daarom alle lof voor de bewoners en de zorgmedewerkers. Hun medewerking is enorm gewaardeerd.

Burgemeester Alex van Hedel onthulde samen met twee bewoners een prachtige seniorenbank tussen beide huizen in. Deze bank werd aangeboden door Veluwonen en Riwis Zorg & Welzijn aan de bewoners van Tolhuys en Tolzicht. Na het formele gedeelte konden de genodigden deelnemen aan rondleidingen door Tolzicht en Tolhuys en genieten van een hapje en drankje.

Vincent Buitenhuis, directeur-bestuurder van Veluwonen is enthousiast over de samenwerking en het resultaat. ‘Het gebouw heeft van binnen en buiten meer stijl gekregen, door de frisse en lichte kleuren. Er zijn extra woningen gerealiseerd en Tolhuys kreeg een eigen naam en entree. Gezellig een kop koffie drinken in de centrale hal, genieten van een maaltijd in de nieuwe buurtkamers en lekker in het zonnetje zitten op de balkons dat kan nu allemaal. Het voelt goed om bij te kunnen dragen aan het geluk van onze oudere medemensen’.

Joost Harkink, bestuurder van Riwis Zorg & Welzijn: ‘Tolzicht is een plek voor ouderen, diepgeworteld in de gemeente Brummen.  'Je woont je hele leven in het dorp’, dat is ons motto. Mensen blijven deel uitmaken van de gemeenschap. Wij willen graag dat Tolzicht als een eigen (t)huis wordt ervaren en waar het ook voor familie een prettige plek is om op bezoek te komen. Het past nu in deze tijd met de mooi opgeknapte gangen, appartementen en nieuwe huiskamers. We zijn hier blij met de prettige samenwerking hierin.’