Hulp voor ouderen die thuis wonen

5-11-2018 Wie wat ouder wordt, kan soms niet zo gemakkelijk meer een deur openmaken met een sleutel. Vandaar dat wij dit najaar zijn gestart met het digitaliseren van sloten van ouderenappartementen.

Bewoners kunnen nu de gezamenlijke voordeur open maken met een tag (druppelvormig plaatje dat je voor het slot houdt). Deze tag vervangt de sleutel. De deur gaat vervolgens automatisch van het slot. Dat is veel gemakkelijker als je bijvoorbeeld ook een kruk of een rollator in de hand hebt.

Hulp bij thuis wonen
Veluwonen heeft in 2019 geld beschikbaar voor oudere huurders die hun huis willen aanpassen. Hiermee kan bijvoorbeeld ook een hoge wc neergezet worden of beugels in de badkamer worden geplaatst. Veluwonen wil zo haar oudere huurders helpen met lang en veilig thuis wonen.

Extra zetje
Wie ouder wordt heeft soms extra hulp nodig. Annelies Wiggers, medewerker Wonen legt uit: ‘Vaak worden grotere aanpassingen aan het huis betaald door de WMO of via de zorgverzekeraar. Denk aan een traplift of aanbouw aan het huis. Wij helpen onze oudere huurders juist graag met kleine aanpassingen aan hun huis. Het zijn vaak namelijk die kleine aanpassingen die het dagelijks leven net even wat gemakkelijker maken.‘

Veel ouderen
Waarom wil Veluwonen helpen? Anita David, medewerker Wonen vertelt meer: ‘Wij hebben zo’n 4.000 huurders en de gemiddelde leeftijd is 60 jaar. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen en dat vinden wij prima. Niets is zo fijn als oud worden in je eigen huis. Veluwonen speelt hierop in door deze hulp aan te bieden.’