Gelukkige huurders in Brummen

02-03-2022 Vandaag maakten we vijf huurders blij met een nieuw huis aan De Savornin Lohmanstraat in Brummen. Op de plek waar vroeger de Oecumenische basisschool stond, bouwde Veluwonen vijf huizen voor één tot twee personen. Woonmakelaar Jose Springelkamp overhandigde vanmiddag officieel ‘de eerste sleutel’.  

Als Sander Brester (28) de sleutel in ontvangst neemt vertelt hij: “Ik woon nog thuis en wil graag op mezelf wonen. Het liefst in Brummen, want daar woon ik al mijn hele leven. Vanaf mijn 18e stond ik al ingeschreven, maar dit was de eerste keer dat ik reageerde op een huurhuis. Wel geluk dat het dan gelijk raak is. De huizen zijn nieuw, duurzaam en de buurt is ruim opgezet. Ik ben er blij mee.”

Energiezuinig en gasloos
Nikkels bouwbedrijf uit Twello bouwde de huizen voor Veluwonen. Deze zijn goed geïsoleerd en daarom energiezuinig. Er is geen gasaansluiting meer in huis en alle installaties zijn aangesloten op het elektranetwerk. Ook heeft elk huis 6 zonnepanelen. Die leveren elektriciteit op en dat scheelt huurders op hun energierekening.

Voorrang voor jongeren
Veluwonen verhuurde één huis met voorrang aan jongeren t/m 29 jaar. Het is één van de vijf woonacties van Veluwonen om jongeren in de gemeente Brummen te helpen aan woonruimte. Deze acties variëren van het geven van voorrang aan jongeren tot een campagne om jongeren te helpen zoeken naar een huurhuis.