Feest op De Bongerd

06-10-2018 Afgelopen donderdag gaf burgemeester Van Hedel van de gemeente Brummen samen met directeur-bestuurder Marco de Wilde het startschot voor de bouw van De Bongerd. Een wenskistje met wensen voor toekomstige bewoners werd in het fundament gestort. De wensen kwamen van o.a. omwonenden, B&W, medewerkers van Veluwonen.

De Bongerd is een mooie locatie vlakbij het centrum van Brummen. Veluwonen bouwt hier 20 duurzame, sociale huurwoningen. Er is ruimte voor starters, gezinnen en senioren, met huizen in verschillende huurprijsklassen.

Gasloos & bijna energie neutraal
De Bongerd is een mooi plan met een groene uitstraling die past in de omgeving. Het is een plan dat eruit springt qua duurzaamheid. Adrie Schreuder, projectleider Veluwonen: ‘We gaan de huizen namelijk op BENG-niveau bouwen. BENG betekent: Bijna Energie Neutraal Gebouw. Alle tussenwoningen voldoen aan deze BENG-eis en de hoekhuizen halen dat bijna. Ook zijn alle huizen gasloos. Dit is mooi nieuws voor onze huurders, want een BENG woning is comfortabel, gezond en energiezuinig.’

Start verhuur: voorjaar 2019
Vanaf begin 2019 gaan de huizen in de verhuur. De huurprijzen liggen tussen € 595,- en € 710,- per maand. Wie graag een huis wil huren in De Bongerd moet vanaf begin 2019 www.woonkeus-stedendriehoek.nl in de gaten houden. Via deze website kunt u reageren op de huizen.

Meer weten?
Kijk hier