We gaan voor duurzaam

Over duurzaamheid en een positieve energierekening

We maken veel werk van verduurzaming, op alle mogelijke manieren. Allereerst door veel aandacht te hebben voor isoleren. Want daarmee verlagen we het energieverbruik. Maar we hebben ook steeds meer aandacht voor duurzaam energie opwekken.

Huizen zijn kleine, comfortabele energiecentrales

Zorgen voor duurzaam & betaalbaar wonen: dat is onze taak. En dat komt mooi uit, want ze hebben met elkaar te maken. Hoe duurzamer het huis, des te lager de woonlasten. Het idee is dat we onze huizen ombouwen tot kleine, comfortabele, duurzame energiecentrales.

Duurzaamheid vatten we breed en letterlijk op. We geven onze huizen een zo duurzaam mogelijke toekomst. Zowel energetisch (hoeveel energie verbruikt het huis), als bouwkundig en architectonisch. Huizen die met liefde en zorg zijn ontworpen, gebouwd of gerenoveerd houden het namelijk langer vol en bieden meer woonplezier. Niet alleen het huis, maar ook de straat en het dorp knapt er van op. En dus varen ook onze huurders daar wel bij. Daarnaast doen we ons best om huizen energetisch zo goed mogelijk te laten presteren. Onze  overtuiging is dat huizen steeds meer en vaker kunnen worden omgebouwd tot kleine, comfortabele energiecentrales. Zolang dat niet kan, nemen we maatregelen die het huis daar zo goed mogelijk op voorbereiden.

De huizen aan De Bongerd in Brummen zijn hier een goed voorbeeld van. Op deze plek stonden tot 2016 kleine, oude appartementen. Ze waren niet meer van deze tijd en  zeker niet duurzaam. Inmiddels staan er 20 nieuwe, duurzame huizen. Zeer goed geïsoleerd, gasloos en duurzaam.Niet alleen de nieuwe bewoners zijn er blij mee, ook de buren zijn heel positief. Ze hebben mooie achter- en overburen gekregen.

Zonnepanelen voor Brummen

Veluwonen gaat samen met Greenchoice tussen 2020 en 2023 zonnepanelen leggen op daken die daarvoor geschikt zijn.

We zijn daarom in april 2020 gestart met een proefproject in Brummen waarbij 165 huurders voor zonnepanelen kunnen kiezen. Meer lezen...