Jongerenhuisvesting

Veluwonen heeft huurhuizen in de gemeente Brummen en in de dorpen rondom Apeldoorn. Hoe kom je aan een huurhuis? Doe de volgende stappen:

Stap 1: lees eerst tips & trucs: www.woonwenscheck.nl

Stap 2: ben je al ingeschreven? Schrijf je (vanaf 18 jaar) in op www.woonkeus-stedendriehoek.nl Dit kost je eenmalig € 30,-. Je kunt ook altijd even bellen met Veluwonen in Eerbeek. We helpen je graag!

Stap 3: ga snel reageren op huizen. Begin gelijk! Ook al sta je nog maar net ingeschreven. Dus reageer!

Stap 4: weet je niet wat je moet doen? Bel Veluwonen (0313) 65 90 23 of welkom-at-veluwonen.nl

Wat moet je doen?

  • Schrijf je gelijk in als je 18 jaar bent.
  • Reageer zoveel mogelijk. Ook al sta je kort ingeschreven.
  • Zoek niet alleen in jouw dorp. Maar kijk ook eens in de dorpen om je heen in de regio.
  • Maak op www.woonkeus-stedendriehoek.nl een zoekprofiel aan. Dan krijg je automatisch een email als er een huis vrij komt dat bij je past.
  • Op www.woonkeus-stedendriehoek.nl zie je ook precies welke huizen alleen voor jongeren zijn.

Tip: kijk goed welke huizen je kunt betalen. De huurprijs moet namelijk passen bij wat je verdient. Soms kun je huurtoeslag aanvragen. Dit is een extra bijdrage van de overheid zodat je de huurprijs kunt betalen. Bereken hier hoeveel huurtoeslag jij kunt krijgen.

 

Wat kun je zelf doen?

Tips & trucs: www.woonwenscheck.nl

Vragen

Dat hangt natuurlijk af van het soort huis dat je zoekt en waar je wilt wonen (en of daar huurhuizen vrijkomen).

 

Ga naar www.woonkeus-stedendriehoek.nl Hier schrijf je je in voor een huurhuis in bijvoorbeeld Brummen, Eerbeek of Uddel. Maar ook in Apeldoorn, Deventer of Zutphen.

Kijk op www.woonkeus-stedendriehoek.nl Hier kun je kiezen voor 'jongeren'. Dan zie je alle huizen die op dat moment speciaal voor jongeren zijn.

Een huis kan ook via een loting worden toegewezen. Voor deze huizen is inschrijfduur niet van belang. Heb je dus nog weinig inschrijfduur opgebouwd? Dan is loting heel geschikt voor jou.

 

Zoek je een huis, maar twijfel je nog over huren of kopen? Kijk dan eens hier. Je leest meer over voor- en nadelen van een huis kopen of huren.