Winterhulp bij stijgende energierekening

Zo helpt Veluwonen

Veluwonen heeft 4.000 huizen en veel daarvan zijn gelukkig energiezuinig. Dat ziet u in het energielabel van uw huis. Gemiddeld hebben de huizen van Veluwonen label B en we werken toe naar label A.

Toch hebben we ook echt nog huizen die minder goed geïsoleerd zijn met als gevolg dat door de stijgende energieprijzen de energierekening hoger wordt. Helaas kan Veluwonen echt niets doen aan die energieprijzen. En we kunnen ook niet alle 4.000 huizen zomaar in 1x energiezuiniger maken.

Wat doet Veluwonen op de korte termijn (tussen 2022-2027)?:

 • heeft uw huis een laag energielabel (E,F,G)?:
  • dan heeft u vanaf 1 juli 2022 een lagere huurverhoging gekregen;
  • dan gaan we deze huizen tussen 2023 en 2027 verduurzamen. U krijgt hierover dit najaar een brief;
  • sommige huizen met een E,F,G label zitten al in een onderhoudsproject. Zit uw huis daar niet in? Dan zoeken we de komende tijd (2023-2025) contact met u om een isolatieplan te maken voor uw huis. U krijgt hierover dan een brief;
  • check zelf het energielabel van uw huis, lees meer.
 • woont u in de buurten Noorderenk en Oud Eerbeek of in Hoenderloo (Mr. Gangelstraat e.o.)? Dan krijgt u tussen 2022 en 2027 de kans om uw huis energiezuinig te maken. U heeft hierover al informatie van ons gehad. Dit zijn allemaal huizen met E,F,G labels. In de Noorderenk staat trouwens huizen met vooral D en E labels.
 • woont u in de dorpen rondom Apeldoorn of Hall, Leuvenheim, Oeken en Laag-Soeren? Dan krijgt u eind 2022/begin 2023 van ons een aanbod voor zonnepanelen. U hoeft nu zelf niets te doen. Lees meer...;
 • denkt u dat u (naast de energierekening) ook de huur niet meer kunt betalen? Bel of mail ons dan direct. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden;
 • woont u in een duurzaam huis (oud of nieuw)? Dan kunt u 10-15% gas besparen door mee te doen aan 'Zet 'm op 60'. Lees meer...

Wat doet Veluwonen niet?

Woont u in de gemeente Brummen en heeft u in 2020/2021 niet voor zonnepanelen gekozen?
Dan kunnen we helaas nu geen panelen meer voor u regelen. Er is schaarste aan materialen en zonnepanelen zijn niet gemakkelijk te krijgen.

Vindt u uw huis niet of niet genoeg geïsoleerd (dak, vloer en muren)?
Op dit moment weten we nog niet wanneer we met uw huis aan het werk gaan. Dat is natuurlijk niet fijn voor u om te horen. Maar Veluwonen heeft 4.000 huizen en we kunnen niet in 1x al deze huizen verduurzamen.

We doen ons best om sneller huizen energiezuiniger te maken. Maar het kost tijd en geld om plannen hiervoor te maken. Dat is helaas niet deze winter al te realiseren. We houden u op de hoogte.

 

 

Check zelf het energielabel van uw huis

Gemeente Rheden (Laag-Soeren)

EnergietoeslagAndere hulp

Veelgestelde vragen

Ja, deze 1e toeslag is al uitgekeerd aan mensen die er recht op hebben.

Deze tweede energietoeslag krijgt u nog. Het verschilt per gemeente wanneer dit gebeurt:  

-Gemeente Apeldoorn: oktober 2022  

-Gemeente Rheden: onbekend

-Gemeente Brummen: oktober/november 2022  

U heeft recht op de energietoeslag als u 120% van het sociaal minimum als inkomen heeft.

Verdient u op 15 maart 2022 minder dan dit bedrag netto per maand, zonder vakantietoeslag? Dan komt u in aanmerking voor de energietoeslag. Zie Energietoeslag - Gemeente Brummen

 

Ja, er is extra hulp:  

-Bijzondere bijstand in de gemeente Apeldoorn , zie: www.apeldoorn.nl/bijzondere-bijstand  

-Zet ‘m op 6 0, gemeente Brummen , zie www.veluwonen.nl/60  

-Energiecoaches, gemeente Apeldoorn en Brummen ; zie www.veluwonen.nl/duurzaam  

-De Voorzieningenwijzer gemeente Brummen, zie www.datgeldtookvoormij.nl  

Nee, helaas kunt u nu geen zonnepanelen meer krijgen regelen. Er is schaarste aan materiaal en dus is het lastig zonnepanelen te krijgen.

U hoeft nu niks te doen. U krijgt in het najaar 2022 vanzelf een brief met een aanbod. Tenminste… als uw dak geschikt is voor zonnepanelen .  Lees meer...

Ja, dat kan. Veluwonen heeft in 2023 geld om maximaal 100 huurders een aansluiting   te geven voor elektrisch koken . Op = op, dus meld u aan .

Bel ons op (0313) 65 90 23. We zetten u dan op de wachtlijst. 

Veluwonen kan uw huis niet snel energiezuiniger maken. De komende jaren werkt   Veluwonen hieraan in de Noorderenk , Oud-Eerbeek en Hoenderloo.

Woont u in een ander wijk of dorp? Dan kunnen we u op korte termijn helaas niet helpen . Als we aan het werk gaan in uw huis, dan hoort u van ons.

Veluwonen heeft 4.000 huizen. Veel huizen zijn al best energiezuinig. Maar het kost tijd en geld om alle huizen energiezuinig te maken. Daarom kan Veluwonen niet alle huizen in 1x aanpakken.

Deze huizen gaan we snel energiezuinig maken. Dit gebeurt tussen 2023-2027.

We hebben 4.000 huizen en kunnen helaas niet alle huizen in 1x verduurzamen.

Zorg dat u echt uw huur wel betaald. Komt u er niet uit? Bel ons dan op telefoonnummer (0313) 65 90 23.

Neem contact op met uw energieleverancier en kijk of u met hen tot een passende oplossing kunt komen , of neem anders contact op met uw gemeente.